رقابتهای لیگ دسته اول باشگاههای کشور یا همان لیگ یک در فصل آتی هم با حضور 18 تیم برگزار میشود . 18 تیم شرکت کننده از 11 استان خواهند بود که استان کرمان با سه تیم بیشترین سهمیه را در بین 11 استان دارد . جغرافیای لیگ یک وسیعتر از جغرافیای لیگ برتر است و همان طور که در جریان قرار دارید ، فصل گذشته 16 تیم لیگ برتر از 6 استان کشور بودند .
نکته ی آزار دهنده در مورد لیگ یک تنها صعود دو تیم به لیگ برتر است آن هم در شرایطی که در لیگ یک موفقیت تنها با صعود به لیگ برتر معنی پیدا میکند ، در حالی که در لیگ برتر این طور نیست و حتی ماندن در جدول بازیها هم یک موفقیت به حساب میآید . حضور تیمهای دسته اولی در لیگ برتر یک حسن بزرگ برای فوتبال کشور دارد و این که تیمهای دسته اولی خواهند کوشید از نظر امکانات سخت افزاری و نرم افزاری به تیمهای لیگ برتری نزدیک شوند . همان طور که این روزها میبینید تیم پارس جنوبی جم در تلاش برای بهبود وضعیت استادیوم تختی شهر جم است و حتی اگر حضور این تیم در لیگ برتر کوتاه باشد ، دست کم صاحب موقعیت بهتری از نظر امکانات خواهد شد .
اگر تعداد تیمهای لیگ برتری همانند تیمهای دسته اولی بود ، میشود گفت صعود دو تیم عادلانه است اما وقتی در لیگ برتر 16 تیم حضور دارند و در لیگ یک 18 تیم ، صعود دو تیم به لیگ برتر عادلانه نیست . اضافه کردن نیم سهمیه هم به دسته اول تصمیم خوبی نیست ، چرا که جدال تیم دسته اولی با لیگ برتری یک جدال نابرابر است به این خاطر که تیم لیگ برتری میتواند از بازیکن خارجی در ترکیب بهره ببرد اما تیم دسته اولی نه . شاید بهترین تصمیم همان بازگشت به تصمیم قبلی است . این که سه تیم از دسته اول به لیگ برتر صعود کنند .
تیمهای شرکت کننده در لیگ یک را به همراه استانشان بشناسید :
1-گل گهر سیرجان – مس کرمان – مس رفسنجان (کرمان)
2-ملوان بندرانزلی (گیلان)
3-خونه به خونه ی بابل – نساجی مازندران (مازندران)
4-بادران تهران – راه آهن تهران (تهران)
5-اکسین البرز (البرز)
6- آلومینیوم اراک (مرکزی)
7 – ایرانجوان بوشهر (بوشهر)
8-نفت مسجدسلیمان – شهرداری ماهشهر (خوزستان)
9-فجرسپاسی شیراز – برق جدید فارس (فارس)
10-صبای قم (قم)
11-ماشین سازی تبریز – شهرداری تبریز (آذربایجان شرقی)
"آی اسپورت"